Mijn dochter (10 jaar) was heel erg onzeker over zichzelf. Dat uitte zich op school door geen vragen durven stellen, niet voor zichzelf opkomen, tot uiteindelijk niet eten, omdat ze zichzelf te dik vond (en ze is super slank!). School heeft dit goed opgepakt, maar ook de ‘gouden’ tip gegeven om met haar naar Ellen te gaan. Meteen het eerste contact voelde erg fijn en ook mijn dochter voelde zich erg op haar gemak en leerde veel. Door te oefenen met situaties bij Ellen kon ze deze ook toepassen op school. Ze staat er nu in de klas, durft vragen te stellen en zeker ook haar mening te geven. Niet meer het grijze muisje. Echt heel erg fijn, zeker in de fase waar ze nu zit, richting stap naar het voortgezet onderwijs.

Toen we bij mijn oudste dochter bij Ellen een keer spraken over mogelijke hersenschuddingen, kwamen we ook te spreken over mijn jongste dochter (8). Zij heeft in haar jongere jaren helaas verschillende ‘ongelukjes’ gehad, wat hersenschuddingen heeft opgeleverd. Met haar waren we bezig in ander traject ivm boze buien thuis (op school een heel rustig meisje)  en onderzoek of ze misschien over- of ondervraagt werd op school. Dit bleek echter niet het geval. Ellen heeft haar toen ook uitleg gegeven over wat ze voor haar zou kunnen doen. Mijn dochter heeft toen zelf gekozen om voor verdere begeleiding naar Ellen te gaan.  Ellen is met haar de hersenschuddingen gaan ‘doorwerken’. Dit was voor mijn dochter steeds erg vermoeiend, maar…. wat kreeg ze er veel voor terug. De boze buien werden minder heftig en ze kon ze zelf ook stoppen!  Ze is hier zelf ook zo blij mee.

Kortom… door de behandeling bij Ellen hebben wij twee ‘nieuwe’ kinderen, die zichzelf heel veel prettiger voelen.


 

Toen er bij mijn zoon (ik noem hem even B) ongeveer 8 maanden geleden wat klachten gingen ontstaan van angst heb ik dit met de huisarts overlegd om hier hulp voor te vragen. Hij gaf me het adres van Ellen. Ik heb haar gebeld en dit was direct al een erg fijn telefonisch contact. Duidelijk en helder vertelde Ellen mij wat ze voor mijn zoon zou kunnen betekenen.

Als je zelf niet meer weet, wat je moet doen of zeggen tegen je zoon om hem te kunnen helpen, dan is het erg belangrijk om de juiste persoon voor hulp te vinden. Mijn zoon was angstig over 1 bepaald soort onderwerp, waar hij erg veel last van had. Lichamelijk en geestelijk. Ik zag hem stiller worden, met momenten paniek aanvallen hebben en je merkte dat deze angst gedachten hem de hele dag bezig hielden, met als gevolg, slapeloze nachten en depressieve gevoelens.

Als we bij Ellen waren kon zij de dingen uitleggen, op een manier die bij de leeftijd van mijn zoon past. Waardoor dingen op zijn plaats vielen voor hem en dingen op een rijtje gezet werden. Ellen heeft vanaf het begin af aan vertrouwen gegeven aan mijn zoon en aan mij. Daar zijn we haar erg dankbaar voor. Het heeft ook tijd nodig gehad, maar op dit moment is de vrolijkheid weer terug bij mijn zoon. Omdat het soms nog een beetje moeilijk is voor B, houden we nog op de achtergrond contact met Ellen. Maar met de handvatten die we van haar gekregen hebben en ook zullen blijven gebruiken, hebben we er alle vertrouwen in.


 

Vooraf aan een opfrissessie, na 6 sessies therapie schrijft de vader van Miek (8 jaar): Wij ervaren dat er door de therapie echt verandering is. Is ze ineens een perfect luisterend kind? Nee, die bestaan denk ik ook niet. Maar de woede uitbarstingen zijn voor 90% verdwenen, slechts heel sporadisch kan ze nog eens boos worden en hierin ‘blijven hangen’. En heel soms is ze nog uit het niets verdrietig, toevallig gebeurde dit gisteren. Ik lachte om iets dat ze zei, puur om de manier hoe ze het zei, totaal niet om haar uit te lachen of iets dergelijks, maar ze was meteen verdrietig met tranen erbij omdat ik lachte. Als ik dan uitleg dat ik haar echt niet uitlach maar het gewoon grappig vond wat ze vertelde dan komt dat niet binnen, het verdriet blijft. Dan pik ik haar een beetje in haar zij en kietel een beetje tot ze weer lacht en dan is het gelukkig snel weer over. Wat ik wel lastig vind is dat ik laatst zag dat er klasgenoten zijn die Miek buitensluiten. Klasgenoten die nota bene weleens met haar afspreken. Dit deed me echt pijn. Miek zegt dat ze in de klas een stuk rustiger is dan voorheen, dus hopelijk draait dat bij. Maar als vader gaat dat door merg en been. Over het algemeen zijn we zeer tevreden zoals het nu gaat, het heeft echt effect gehad.


 

Twee jaar geleden zat onze dochter Chris (toen 15 jaar) enorm in de knoop met haarzelf. Dit uitte zich in heftige woede uitbarstingen en veel spanning in huis. Ze kwam zelf met de vraag om professionele hulp. We zijn toen gaan zoeken en kwamen op de site van Ellen terecht. Met name de manier waarop zij haar werkwijze omschreef sprak ons , en met name Chris, erg aan.
Belangrijk was het voor Chris om dit traject zelf te doen en ze wilde ook niet dat wij hierbij betrokken zouden worden. Dat vonden wij als ouders erg lastig, maar zagen ook in dat ze dit nodig had. Gelukkig had ze het vertrouwen in Ellen om dit op deze manier te doen. Chris gaf aan dat ze het erg fijn vond dat ze met Ellen op een gelijkwaardig niveau kon praten.
Wij merkten dat langzamerhand dat de woede uitbarstingen minder werden en dat Chris zich wat meer opende om te delen wat er met haar speelde. Ondanks dat merkten we wel dat het qua communicatie vaak niet lekker ging tussen ons en haar en dat dat dan toch weer tot spanningen leidde. Gelukkig zag Chris dat ook in en hebben we in het laatste traject samen met Ellen ook dat stukje aan kunnen pakken.
Het was een heftig traject, maar het gaat nu heel goed. Chris staat weer goed in het leven en is hier sterker uitgekomen. Wij als ouders (en Chris ook) hebben goede inzichten gekregen over hoe belangrijk de manier van communiceren met elkaar is.
Chris heeft de therapie nu afgerond, maar kan als het nodig is altijd even met Ellen sparren.
Dat is erg fijn!


Onze zoon Jurre (9 jaar) was nog niet zindelijk in de nacht. We startten een traject op de PIPO poli, welke we na een jaar afsloten, helaas zonder het gewenste resultaat. Onze zoon werd doorverwezen naar de medisch psycholoog om te kijken of het uitblijven van de nachtzindelijkheid te maken had met bewustwording en prikkelverwerking. Dit was niet het geval. Wel werd geconstateerd dat Jurre niet lekker in zijn vel zat. Jurre uitte zich thuis niet over hoe hij zich voelde. Wij, zijn ouders, hebben Jurre regelmatig gevraagd of hij eenzaam was. Hij had weinig vrienden en we zagen hem niet vaak vrolijk (vlakke gezichtsuitdrukking). In overleg met de medisch psycholoog zijn wij bij Ellen terecht gekomen. Jurre kon al snel starten met het traject bij Ellen. In 9 maanden is Jurre met grote regelmaat bij Ellen geweest. En na 9 maanden hebben wij een hele andere zoon. Jurre is veranderd in een open en vrolijke 11 jarige jongen met fijne sociale contacten. En hij heeft geen nachtelijke ongelukken meer. Ellen heeft hem écht kunnen helpen door hem de juiste handvatten te geven hoe hij met allerlei zaken om kan gaan. Dit heeft ze op een prettige manier gedaan, in een huiselijke omgeving. Ongeveer 1/3 van de sessies hebben (in coronatijd) online plaatsgevonden. Jurre zegt zelf het volgende over zijn sessies bij Ellen: ‘De gesprekken met Ellen waren echt heel fijn. Ik kan hier echt wat mee’. Dit in tegenstelling tot twee sociale weerbaarheidstrainingen waar Jurre in het verleden aan heeft deelgenomen. Na iedere sessie gaf Ellen ons een korte terugkoppeling en uitleg over de oefeningen. Het contact met Ellen verliep heel soepel. Wij zijn heel erg tevreden met het resultaat en zijn blij dit traject samen met Ellen te zijn aangegaan.


Wij zijn naar Ellen doorverwezen door onze huisarts. Onze dochter (8 jaar) had last van onrealistische angsten en vroeg continu om bevestiging van ons, soms voor hele simpele zaken. Dit heeft een tijd geduurd en omdat wij niet meer wisten hoe dit aan te pakken heb ik de huisarts om advies gevraagd. Het contact met Ellen was direct goed. Het klikte goed tussen Ellen en onze dochter en zij voelde zich vrij om alles met Ellen te bespreken wat haar bezighield. Angsten kon Ellen aan de hand van voorbeelden en het plaatsen van de angstige gedachte in een andere context wegnemen. Tijdens de sessies kwam gaandeweg naar voren dat er meer problemen speelden bij onze dochter. Zo had zij moeite met het stellen van grenzen en beïnvloeding door vriendinnetjes en vond zij het lastig om te beoordelen wanneer het goed is om te doen wat er gezegd wordt en wanneer je voor jezelf mag opkomen. Ellen heeft haar goed kunnen helpen en veel inzicht kunnen verschaffen. Ellen deed dit op een aansprekende manier door middel van o.a. rollenspel, emoties duiden met plaatjes/ kleuren en het uitleggen van verschillende rollen die je in relatie met anderen kunt aannemen aan de hand van dieren en hun kenmerken. Dit maakte voor onze dochter goed inzichtelijk welke keuzes je kunt maken in de communicatie met anderen en hoe daarop gereageerd wordt. Ze was ook in staat om de rol die anderen aannemen te herkennen en te reflecteren op wat er beter zou kunnen in bepaalde situaties. Wij hebben de hulp van Ellen als zeer waardevol ervaren.


Ik (17) ben bij de praktijk van Ellen terechtgekomen via mijn huisarts. Ik heb daar eerst gesprekken gehad met de praktijkondersteuner, en hij heeft geadviseerd om naar Ellen te gaan met mijn hulpvraag. De hulpvraag (ik was destijds 16 jaar) was dat ik problemen had met mijn eetpatroon. Soms at ik weinig tot niets, en soms had ik juist eetbuien. De doelstelling van de therapie was dat ik weer op normale wijze met voeding om kon gaan. Toen ik voor het eerst bij Ellen kwam, was er gelijk een fijne, huiselijke sfeer. Ik had het gevoel dat je alles kon delen. Zonder dat ik het zelf gelijk doorhad, was binnen korte tijd mijn eetprobleem weg, en kon ik gemakkelijk een goede balans vinden in mijn eetpatroon. Het was echter niet alleen het eten waar Ellen mij mee heeft kunnen helpen, ik heb eigenlijk geleerd hoe ik met veel dingen beter kan omgaan, zoals stress, spanning en zenuwen. Al met al ben ik enorm tevreden over de therapie, en zou ik het iedereen direct aanraden.


Beste Ellen,

Begin van dit schooljaar ben ik met mijn zoon (8) bij jou in behandeling geweest. Vandaag heb ik een gesprek op school gehad en te horen gekregen dat hij over gaat naar groep 5.
Hij is enorm gegroeid dit jaar en heeft heel hard aan zichzelf gewerkt. Op school gaat het goed. Hij is goed te corrigeren. Doet goed mee. Heeft als eerste jongen al zijn tafeldiploma’s gehaald. Supertrots is hij daarop!! En wij ook. Als het nodig is weet hij jouw tips/adviezen toe te passen.
Ik weet dat hij hier zelf het hardst voor heeft gewerkt maar bij deze willen we je nogmaals bedanken!


Via school zijn wij bij Ellen gekomen. Onze zoon P (toen 8) zat niet lekker in zijn vel. Hij had op school regelmatig last van boze buien, reageerde continu op andere leerlingen en voelde zich snel aangevallen. Het ging zelfs zo ver dat hij uiteindelijk in de pauzes maar binnen bleef omdat de vrije situatie buiten hem zoveel energie kostte dat dit weer ten koste ging van het volgen van de lessen. Thuis was P vooral moe en verdrietig. De sessies bij Ellen hebben er voor gezorgd dat P ging begrijpen en ging herkennen waar de emoties vandaan kwamen en waarom hij zo reageerde. Daarnaast leerde hij om adequater om te gaan met boze gevoelens en uit een situatie te stappen. Wij als ouders hebben vooral inzicht gekregen in hoe P de wereld om hem heen beleeft en wat dat met hem doet. Dat besef maakt dat we hem ook beter door moeilijke tijden kunnen loodsen.


Onze zoon van 8 jaar liep vast op school en thuis, hij was heel snel boos en er hoefde maar iets te gebeuren of hij was ontzettend verdrietig. Hij wist af en toe geen raad met zichzelf en zijn uitingen van emoties. Op aanraden van een vriendin zijn we bij Ellen terecht gekomen. Wat ik fijn vindt aan Ellen is dat ze meevoelt met onze zoon en dat ze een duidelijke manier van aanpakken heeft. Ze gaat snel naar de kern. Ook vind ik het fijn dat het laatste kwartier samen is, zodat Ellen en onze zoon samen uitleggen wat ze hebben gedaan en besproken. Zo kun je als ouder ook terugpakken op hetgeen wat Ellen hem heeft geleerd. Er worden verschillende handvatten aangereikt en sommige daarvan worden regelmatig herhaald, zodat onze zoon weet wat hij moet doen om zich prettiger te voelen. Het is fijn om deze handvatten te hebben. Onze zoon is vrolijker geworden en weet steeds beter wat hij moet doen (of juist niet) om zich fijn te blijven voelen. Wij zijn blij dat Ellen ons is aangeraden!


Op school liep het niet zo lekker met onze zoon van 7. Sinds hij in groep 3 zat, kwam hij vaak boos thuis over conflicten met anderen in de pauze. Hij kon zich moeilijk concentreren op school en wilde na school alleen zijn en met rust gelaten worden. Alle spanningen van de dag kwamen tot uiting thuis. Thuis kregen we steeds meer conflicten, woede aanvallen en heel veel moeite met inslapen. Via de huisarts zijn we terecht gekomen bij Kindercommunicatie Ellen. Ellen heeft ons als ouders in laten zien waar onze zoon tegen aanloopt.
Ze heeft onze zoon geleerd om flexibeler te zijn, om te gaan met conflicten op school en positiever te leren kijken naar situaties. We merken thuis grote verschillen. Onze zoon kan veel beter omgaan met veranderingen en ook de conflicten zijn er nauwelijks meer. ’s Avonds gaat hij een stuk zekerder en positiever slapen en staat ’s morgens weer vol goede moed op om naar school te gaan.
Zowel onze zoon als wij hebben de gesprekken met Ellen heel positief ervaren. Onze zoon genoot van het naspelen en de gesprekken met Ellen en de handpoppen. Als ouders voelden wij ons heel gehoord. Ellen coacht op een manier die bij het kind en ouders past.


Naar aanleiding van wat problemen bij mijn dochter (15 jaar) ben ik via de website in contact gekomen met Ellen. Mijn dochter had enorm veel stress en paniek voor school mede door perfectionistisch gedrag. Onzekerheid en faalangst waren daardoor erg aanwezig, waardoor zij nauwelijks kon functioneren. Slecht slapen en lichamelijke klachten waren dagelijks aanwezig. Door de gesprekken die mijn dochter met Ellen heeft gehad heeft ze nu veel meer rust gekregen. Ze heeft geleerd om met die angsten om te gaan. Hierdoor heeft ze veel minder stress en voelt zij zich veel fijner. Niet alleen op school maar ook in de omgang met vriendinnen. Ze blijft veel minder in haar problemen hangen en kan het makkelijker van haar afzetten. Ook als moeder heb ik de gesprekken als zeer positief ervaren en ben dankbaar dat Ellen haar zo heeft kunnen helpen!!!


Onze zoon van 10 liep vast op school. Zijn problemen met concentratie speelden hem parten. Daarnaast was hij erg aanwezig op school en vertoonde hij storend gedrag. Hij was aan het onderpresteren en tevens had hij een laag zelfbeeld en was onzeker. Thuis was het hard werken om hem in het gareel te houden. Ellen heeft het structureel en prettig aangepakt. Wij (en onze zoon) hebben handvatten gekregen die helpen bij het aanpakken van zijn problemen. Onze zoon heeft ook meer grip gekregen op zijn eigen handelen. Hij zit ook weer wat lekkerder in zijn vel en is ook bewuster bezig met zijn eigen gedrag en de impact daarvan. Op school liggen er echter nog wel uitdagingen voor hem omdat daar veel prikkels voor hem zijn.


Via de docenten van onze zoon (9 jaar oud) zijn we terecht gekomen bij Kindercommunicatie Ellen. Hij had last van diverse dingen, zoals moeilijk concentreren op school, slordig werk afleveren op school, hij voelde zich heel vaak benadeeld of er werd hem onrecht aangedaan en daar kon hij heel erg moeilijk mee omgaan. Ook spelletjes spelen op de PS4 samen met zijn vriendjes liepen heel erg vaak uit op conflicten voor zijn gevoel, want in het heetst van de strijd keerde iedereen zich tegen hem met alle gevolgen van dien. Bij Ellen hebben we toen hulpvragen neergelegd over de concentratie, netheid op school, hoe kan hij leren  omgaan met onrecht en dergelijke. Ellen heeft stukje bij beetje alle onderwerpen aangekaart bij hem en is spelenderwijs hiermee aan de slag gegaan. Er werd gebruik gemaakt van alledaagse dingen, zoals Playmobil en duplo poppetjes die het kind mag uitkiezen en allen een rol krijgen toegewezen. Zo werd er een rollenspel gespeeld en kon het kind op eigen speelse wijze zijn visie geven op het betreffende onderwerp. Hiermee kan Ellen ook duidelijk andere voorbeelden laten zien, omdat het voor het kind heel herkenbaar en tastbaar is als de kinderen zulke situaties nabootsen. Ook gebruikte ze soms handpoppen of andere spelvormen om situaties na te bootsen, maar ook om kinderen op diverse manieren te laten reageren op bepaalde situaties. En het fijne van dit alles voor de kinderen is dat het spelenderwijs gaat. Vaak kunnen ze zich dan heel snel laten meeslepen in het verhaal. Ook kan Ellen heel erg goed meevoelen met het kind. Dat klinkt heel gek, maar ze voelt wat het kind voelt en dat maakt de drempel tussen beiden heel erg laag en geeft zelfs, zo was onze ervaring in ieder geval, heel snel vertrouwen. Na de sessie van ongeveer 45 minuten, welke alleen tussen het kind en Ellen plaatsvindt, krijg je ook nog een fijne terugkoppeling van hetgeen is besproken en hierbij wordt het woord gegeven aan je zoon of dochter. Wij hebben veel veranderingen gemerkt bij onze zoon. Hij is rustiger op school qua concentratie en werkt een stuk netter op school. Ook kan hij beter relativeren en weet hij vaak beter te reageren op conflictsituaties. Het gaat nog niet altijd goed, maar er zit een hele flinke vooruitgang in. Ook hebben wij als ouders geleerd hoe we het beste naar hem kunnen reageren en communiceren. We hebben goede tips en tools gekregen. Dat is voor beide partijen ook als zeer positief te noemen. Groetjes Jannie


Onze dochter is in mei 5 geworden. Het is gezellige dame, die van ‘s ochtends vroeg tot ze naar bed gaat kletst. Tegen iedereen die ze maar ziet, verlegen is ze niet. Ze is energiek, over het algemeen vrolijk, erg enthousiast en spontaan, met sterke eigen wil. En daarmee kon ze perfect verbloemen dat ze nog moeite had met bepaalde dingen.

Ze is ons derde kindje dus je weet wel een beetje wat je kan verwachten qua ontwikkeling. Tellen tot 10, de kleuren benoemen, liedjes zingen, vormen benoemen dat waren zaken waar ze echt moeite mee had.  Soms telde ze ineens tot 10 en vervolgens 2 minuten later lukte het bijvoorbeeld maar tot 4 te tellen. Ook haalde ze namen door elkaar van mensen die ze vaak zag. En als het niet helemaal naar haar wens was kon ze erg driftig worden.

We maakte ons een beetje zorgen.  Zou er wat met haar aan de hand zijn? Op school hadden ze dit ook al gesignaleerd en waren met haar aan de slag gegaan individueel of in kleine groepjes, maar ook dat leek niks te helpen om het te verbeteren. Dus in de zomervakantie ben ik gaan Googlen en kwam ik bij Kindercommunicatie Ellen terecht in Oirschot.  Ik dacht, ik bel gewoon om de situatie uit te leggen. Ze zei: “ik denk dat ik haar wel kan helpen”.

Eerst ben ik alleen op gesprek geweest om de zorgvraag door te nemen en dingen over mijn dochter te vertellen. Daarna begon de therapie voor mijn dochtertje. Om de twee weken. 45 min zij alleen met Ellen, daarna werden wij erbij geroepen en dan bespraken we waar ze aan gewerkt had. Onze dochter vond het altijd leuk om ernaartoe te gaan.  Maar het koste haar wel veel energie. We hadden alles netjes buiten schooltijd gepland. Maar na de tweede sessie zei Ellen eerlijk: “Haar concentratie is na een dag school echt weg, dus zonde om dan therapie te doen”.  In overleg met school hebben we het vanaf toen aan het begin van de ochtend gedaan. Dat bleek veel beter te werken.

We dachten we zullen wel zien wat therapie brengt. Nou, het is echt ongelooflijk wat ze met onze dochter bereikt heeft na de sessies. Er is rust in het koppie gekomen, waardoor ze nu dingen op kan nemen en kan onthouden. Ze telt tot 20, ze zingt liedjes mee, de kleuren en vormen gaan goed. En bovendien schrijft ze ineens haar eigen naam sinds een paar weekjes. En ze is nu zo leergierig dat er inmiddels al veel letters bij zijn gekomen die ze op papier zet. Zoals naam van broer, zus en papa en mama. Ze heeft geleerd wat ze kan doen als het weer een beetje ‘onrustig’ is in haar hoofd. Door te letten op haar ademhaling kan ze zichzelf weer rustig krijgen. Natuurlijk heeft ze nog wel haar momenten dat ze eens moppert of het even niet weet. Maar wat een verschil van kind met paar maanden geleden.

Ik zou iedereen aanraden om contact te leggen met Ellen als je je zorgen maakt om je kind. Ellen is eerlijk en geeft goed advies. Stelt je gerust en neemt je zorgen weg. En onze dochter die komt er wel.


Ons basisschoolkind werd een tiener en wordt binnenkort een puber. Je gunt je kind een goede ontwikkeling in zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Maar soms hapert dat wel eens. En dat geeft een gevoel van verdriet en machteloosheid en soms boosheid en frustratie bij kind en ouders.

Met de hulp van Ellen is het ons kind gelukt zichzelf verder te ontwikkelen en het zelfvertrouwen te hervinden. En wij als ouders hebben geleerd wanneer geduld en wanneer zachte aansporing gewenst is.

We zien nu de puberteit en de overstap naar de middelbare school met vertrouwen tegemoet.


Via de huisarts zijn wij bij Ellen terecht gekomen met onze zoon toen hij 13,5 jaar was. Onze zoon was vanaf groep 3 heel onzeker en verlegen. Aanvankelijk zochten we daar niets achter, totdat hij in groep 6 niet goed mee kon komen en alles negatief begon te zien. Hij heeft vele testen gehad waaronder ook voor autisme. Daar scoorde hij net onder het niveau om dit alles autisme te noemen. Uit al deze testen kwam niets, dus lieten we het een tijdje zo. Totdat het slechter ging. Hij werd bozer, negatiever, ging in bed plassen, wilde niet naar school, wilde niets meer alleen maar veilig boven op zijn kamer achter de computer zitten. Het ging zelfs zover dat hij niet meer in dit leven wilde zijn. Gelukkig heeft zijn zus (16 jaar) dat ene hartverscheurende briefje gevonden en hem duidelijk gemaakt dat hij dit aan ons moest vertellen! Wat hij gelukkig deed.

We hadden een goed gesprek met hem. Hij wilde dat nare gevoel niet meer. Omdat onze hulp aan hem niet voldoende was, zijn we via de huisarts bij Ellen gekomen. De keuze viel meteen op haar, omdat zij onze dochter ook goed geholpen had toen ze last had van erge heimwee het eerste jaar van de middelbare school.

Na een gesprek met mij (moeder) ging Ellen 1-op-1 met onze zoon aan de slag. Dat vond hij in het begin heel eng, zoals hij veel dingen eng of moeilijk vond.  Maar hij deed het toch en het is gelukt. Er zijn vele dingen gepasseerd, die Ellen een voor een heeft aangepakt. Hij was altijd heel moe na de therapie, ze hadden dan ook heel intensief gewerkt. Ellen voelde onze zoon ook zo goed aan, er zat behoorlijk wat vast, wat hij eerder niet heeft kunnen loslaten. Vandaar dat hij zich zo voelde. Ellen heeft onze zoon geleerd om met dat gevoel om te gaan. Mijn zoon heeft hierbij wel meerdere sessies nodig gehad maar er was dan ook heel wat gaande.

Nu is mijn zoon 14 jaar en we hebben weer een vrolijke jongen die zin heeft in alles! Je kan het ook heel goed zien aan zijn gezicht. Zijn wenkbrauwen staan niet meer in een boze stand en hij heeft een ontspannen gezicht. Hij zit nu zelfs meer beneden dan boven op zijn kamer achter de computer, waarvan wij voorheen dachten dat het een verslaving zou zijn, maar dat was voor hem de enige plek waar hij zichzelf kon zijn. Hij stoeit weer heerlijk met zijn vader en zus.

Ellen was er ook voor ons als ouders. Ze heeft ons meerdere keren adviezen gegeven hoe wij er thuis mee aan de gang konden. En dat was heel prettig, want het was niet altijd even makkelijk.

Met mijn dochter konden wij terecht bij Ellen in Waalre, waar ze toen nog in het Medisch Centrum werkte. Met onze zoon moesten wij naar Oirschot, naar haar eigen praktijk, maar dat hadden wij er voor over, ondanks dat het een uur rijden was! Zeker als je ziet hoe hij nu is.

Wij zijn heel blij dat Ellen ook onze zoon zo goed geholpen heeft en zijn haar er heel dankbaar voor!


Via de website zijn wij bij Ellen terecht gekomen. Onze zoon van 8 jaar wilde niet meer naar school. In groep 4 is het begonnen dat hij het niet leuk vond op school, maar ging toch met tegenzin. Toen hij in groep 5 kwam werd het erger, hij vond het moeilijk om aan te geven waarom hij het niet leuk vond. Verder dan “saai” kwamen we niet. Met het naar bed gaan moest hij al huilen dat hij de volgende morgen weer naar school moest. s’Nachts huilend wakker worden en huilend aan het ontbijt. Uiteindelijk op school aangekomen kregen we hem bijna niet naar binnen. Na een aantal weken hebben we hulp gezocht bij Ellen. Zij is met hem aan de slag gegaan waardoor hij in ging zien dat school er toch echt bij hoort. Hij leerde zijn gevoelens beter herkennen en verwoorden met behulp van lichaamsgerichte therapie. Ellen liet hem dan een lastige schoolsituatie beschrijven en maakte bewust welke gevoelens of gedragingen hem in de weg zaten om er beter mee om te kunnen gaan. Eigenlijk vrijwel meteen ging hij hij weer zonder verdriet naar school, wel nog klagend dat hij het niet leuk vond. Maar na een aantal behandelingen gaat hij weer “normaal” naar school. De negativiteit rondom school in ons huis is verdwenen. Wij zijn erg blij!


Sinds april 2016 heeft mijn leven weer mometum, ik (man, 39 jaar) heb weer grip!
Via mond op mond reclame zocht ik hulp en vond Ellen. Ik wilde oudercoaching, en mijn hulpvraag was: “leer me de valkuilen van een solo-papa te doorgronden”. Ik verwerk een scheiding, na 20 jaar huwelijk met mijn eerste liefde en probeer voor mijn kinderen overeind te blijven.

De therapie bij Ellen bleek een echte reis, de juiste ondersteuning in een rouw- en verwerkingproces, waar ik doorheen ging. Ellen heeft de gave om zich in te leven, mee te voelen en te verwoorden waar ik iets voel. Hierdoor kon ik me kwetsbaar opstellen.  Door de veiligheid die Ellen me bood en het proces met me doorliep, heb ik al het slecht- en niet verwerkte radicaal opgeruimd.

Ben nu een tijd op pad, en kan zeggen dat ik me veel zelfbewuster, evenwichtiger en stabieler kan noemen. In de oudercoaching kwamen alle reële elementen van een mensenleven ter sprake. Van boosheid, verdriet, zelfwaardering, mogelijkheden om te veranderen en ook de praktische kant van opvoeden en contact met mijn kinderen.

De wind in mijn leven waait me nu weer in de rug, een fijne nieuwe relatie steunt me in alles wat ik doe en meemaak. We leven het leven als volgt:…. Met aandacht voor elkaar….want aandacht maakt echt alles mooier. Door de therapie kan ik zowel in de nieuwe relatie als met mijn kinderen in balans zijn, terwijl ik voorheen alleen een gever was en last had van schuldgevoelens. Al met al voor mij een zegening dat ik met Ellen mocht werken.


Ik was een kennis aan het vertellen over mijn dochter, een meisje van acht dat heel sensitief is, snel in haar schulp kruipt en moeilijk kan schakelen tussen haar emoties. Ze liep er erg tegen aan op school, ze doet haar eigen ding, maar voelde zich vaak buitengesloten en als er een voorval was kon ze er niet ‘overheen’ komen. Daarnaast vond ze school ‘te druk’, de mensen, de leerstof, de tijd die ze er door moest brengen.
Ze wilde nooit naar school, tot huilens toe en wilde altijd bij mama zijn.

Via die kennis kwamen we bij Ellen terecht, waarmee ik in eerste instantie telefonisch contact zocht.
Dat beviel meteen goed, vooral omdat de overige instanties die ik had gesproken lang duurde en niet meteen de vinger op de zere plek konden leggen. Ellen deed dat meteen in het eerste telefoongesprek.

Mijn dochter voelde zich ook prettig bij Ellen en leerde te schakelen tussen emoties, o.a. aan de hand van dieren met menselijke kwaliteiten. Het gaat nu een stuk beter, ze huilt niet meer als ze naar school hoeft en wil ook niet de hele tijd bij mama zijn. Natuurlijk zijn er voorvallen op school, maar we merken dat, doordat ze weet dat ze kan schakelen, er meer rust is.
Ze komt nu zelf met dieren aan en benoemd de emoties van een ander, waardoor ze ook de andere kant leert begrijpen. Hierdoor gaat ze stap voor stap vooruit!


Op advies van de huisarts zijn wij met onze bijna 8 jarige dochter I. bij Ellen terecht gekomen. Aanleiding was een soort van paniekaanval waarbij ze aangeeft dat haar hart snel klopt en dat ze moeilijk kan ademhalen. We zien haar lijf rillen en ze kan niet stoppen met klappertanden. Ze wil dat we 112 bellen. (Waarschijnlijk was de aanleiding een ambulance in de woonwijk, die voor een man kwam met een hartstilstand). Na onderzoek blijkt dat I. lichamelijk gezond is. Maar het lukt I. vanaf dan niet meer om te gaan slapen, ze wil dat wij bij haar blijven en ook overdag is ze onrustig en gespannen. Ze wil het liefst bij ons zijn. Angst is in haar ogen te lezen. Ze is bang dat de klachten weer terug komen.
Bij Ellen konden we diezelfde week nog terecht. Het is alleen al fijn dat je je verhaal kwijt kunt en je geholpen voelt. I. voelde zich al snel begrepen. “Jij snapt het niet zo goed mama, Ellen wel” werd al snel gezegd. Samen hebben ze gewerkt aan die enge gedachten. Leren accepteren dat ze er mogen zijn, en dat je er “aardig” voor kunt zijn waardoor het enge gevoel weg gaat. Het gevoel serieus nemen en proberen om de negatieven gedachten positief te maken. Dit werd geoefend met een zwarte- en een roze zonnebril. Ook werden de voor I. moeilijke situaties met Playmobil poppetjes nagespeeld. Hiervan werden foto’s gemaakt zodat we hier thuis ook steun aan hadden. Inmiddels zijn de sessies afgebouwd. I heeft geen echte paniekaanvallen meer gehad en ze gaat ook weer alleen naar bed.
Toch blijft het naar bed gaan een moeilijk stukje. Afgelopen week nog een keertje bij Ellen terug geweest, waarna het weer wat beter ging.
Misschien hebben we je zo af en toe gewoon even nodig Ellen, bedankt in ieder geval voor je hulp tot nu toe.


Onze zoon (7  jaar) had problemen met woedebeheersing. Deze woede kwam voornamelijk opzetten in spelsituaties thuis en op school, als hij niet wist wat hij moest doen, wat men van hem verwachtte of als er iets niet lukte. Hij was bang om te falen. Hierdoor had hij inmiddels op school een leerachterstand opgelopen en was hij regelmatig niet handelbaar in de klas. Thuis speelde het ook wel, maar was het beter controleerbaar omdat je dan 1 op 1 met hem kon zijn. Op verzoek van school zijn wij dan ook met hem speltherapie gaan zoeken, waarbij wij, op advies van de huisarts, bij Ellen terecht zijn gekomen. Ellen heeft voornamelijk gevoelsmatig met hem gewerkt, waarbij hij bewust werd gemaakt van de dingen die in zijn lijf gebeurden op het moment dat hij boos werd, tijdens de woedeaanval zelf en tijdens de aanleiding.
Zij heeft hem geleerd dit gevoel te herkennen en hiermee om te gaan. Daarnaast heeft ze hem laten inzien dat het niet erg is als je een keer iets niet weet of als er iets niet lukt.
Dit heeft er in geresulteerd, dat hij op school durft te vragen om hulp of uitleg als hij iets niet snapt, dat hij zijn woede onder controle kan houden in spelsituaties of weet hoe te handelen als hij toch even niet lekker in zijn vel zit. De buien die hij af en toe nog heeft zijn veel korter van duur en veel minder intensief, hij is op zo’n moment ook veel beter aanspreekbaar. Hij is algemeen rustiger en maakt niet langer van alles een probleem als er iets moet gebeuren waar hij eigenlijk geen zin in heeft of waar hij niet op gerekend had.
Hijzelf heeft de therapie als erg prettig ervaren en vroeg af en toe uit zichzelf of hij nog een keer naar Ellen mocht omdat hij aan bepaalde punten wilden werken van zichzelf.
Hij zal het nu op eigen kracht moeten doen, maar mocht hij nog een steuntje in de rug nodig hebben, dan zullen wij zeker de weg naar Ellen weer weten te vinden!!


Onze dochter (inmiddels 10) had al jaren met periodes moeite met inslapen. Elke dag lag ze lang wakker en begon dan te piekeren. Ze hoorde en zag van alles waardoor ze de slaap niet kon pakken. Van alles hebben we geprobeerd, maar het effect was steeds maar van korte duur.
Door het structureel te laat inslapen, bouwde onze dochter een slaaptekort op. Met als gevolg dat ze altijd moe was en niet lekker in haar vel zat.
We zijn bij Ellen terecht gekomen en zagen al snel verbetering.
Onze dochter reageerde heel goed op de lichaamsgerichte aanpak. Ze vond het fijn om naar Ellen te gaan al waren de sessies ook heel intensief voor haar. Ze was na elke sessie erg vermoeid. Maar ze voelde duidelijk dat het beter met haar ging en dat motiveerde haar steeds weer.
Wat onze dochter vooral geleerd heeft, is aardig te zijn voor de gevoelens die ze heeft. Ook al zijn ze nog zo vervelend. En dat ze mag uiten wat er in haar omgaat.
Het gaat nog steeds goed. Onze dochter slaapt vrij vlot in, zit lekker in haar vel en is veel opener geworden. We weten beter wat er in haar omgaat en hoe ze tegen dingen aankijkt, waardoor het makkelijker is om haar te begrijpen. Wij kunnen ons handelen hierop aanpassen. Zo zijn we er allemaal beter van geworden.


Onze zoon, L, van 8 jaar zit vanaf de zomervakantie niet lekker in zijn vel. Hij is snel geïrriteerd, vaak boos en klaagt steeds over vermoeidheid. Hij heeft thuis veel ruzie met zijn oudste broer (terwijl ze eerder altijd fijn met elkaar konden spelen) en speelt nauwelijks nog. Hij hangt het liefst op de bank voor de tv of met de IPad. Hij is te moe om iets anders te doen.
Na het uitsluiten van een lichamelijke oorzaak voor de vermoeidheid zijn wij bij Ellen terecht gekomen. Ze stelt ons al snel gerust doordat ze zegt L. wel te kunnen helpen.
L. is een jongen die op school graag goed zijn best wil doen, maar wordt afgeleid door kinderen die liever lol maken en minder goed opletten. Ook in andere situaties kan hij zich enorm irriteren aan kinderen die niet doen wat er van ze verwacht wordt (bijvoorbeeld bij de voetbaltraining).
Ellen gaat onder andere middels lichaamsgerichte therapie met L. aan de slag. Ze praat met L. over voor hem moeilijke situaties en maakt hem bewust van wat hij voelt als hij zich ergens aan irriteert. Soms krijgt hij hoofdpijn of buikpijn als hij er met Ellen over praat of wordt hij duizelig. Door dit gevoel te erkennen en te accepteren leert hij beter met dit gevoel om te gaan. Door er aandacht voor te hebben gaat het gevoel weg en voelt hij zich weer prettiger.
Na een aantal sessies met Ellen merken we verbetering bij L. Hij wordt steeds vrolijker, klaagt minder over vermoeidheid en gaat weer meer spelen. Ook met zijn broer kan hij weer steeds beter overweg. We merken wel nog steeds irritaties bij hem, met name naar aanleiding van gebeurtenissen op school, maar hij kan hier wel steeds beter mee om gaan. Hij vindt het nog steeds vervelend als andere kinderen hem afleiden, maar het lijkt dat hij dit nu beter naast zich neer kan leggen.


Onze dochter van 10 jaar ging een week of vier na de start van het schooljaar erg moeizaam naar school. Ze vond het niet leuk, o.a. omdat ze de meester streng vond, en toen ze een keer moest nablijven omdat ze iets niet af had was het hek van de dam. Ze ging niet meer naar school. Hemel en aarde hebben we bewogen om haar weer die kant op te krijgen maar niets hielp. Na eerst bij twee andere hulpverleners te zijn geweest kwamen we op advies van de huisarts bij Ellen terecht. Dat voelde meteen goed, hoewel ik me toen nog totaal niet kon voorstellen dat onze dochter op een dag weer gewoon naar school zou gaan. Toch werd me dat keer op keer door Ellen verzekerd. De sessies bij Ellen liepen niet altijd van een leien dakje, vooral omdat onze dochter niet geholpen wilde worden en dus ook totaal niet mee naar Ellen wilde. Ellen is toen zelfs 2x bij ons thuis geweest! Na een aantal sessies met onze dochter hebben wij als ouders nog een aantal sessies oudercoaching gehad. Uiteindelijk heeft de hele situatie twee maanden geduurd maar het heeft resultaat gehad: ondertussen gaat onze dochter alweer ruim twee maanden wél naar school. Ze was in het begin nog erg zenuwachtig, tot overgeven aan toe, maar ook toen werden wij door Ellen steeds gerustgesteld dat het goed zou komen en dat doet enorm goed. Het gaat nu al heel veel beter en niet alleen met naar school gaan. Door de adviezen van Ellen tijdens de sessies met ons als ouders gaat het ook op andere vlakken een heel stuk beter. Al met al zijn wij erg blij dat we bij Ellen zijn terechtgekomen!


Het is alweer een week of 8 geleden dat we concludeerden dat het zo niet langer kon. Onze zoon van 8 zat niet lekker in zijn vel. Hij had een laag zelfbeeld en het gevoel dat hij werd gepest, daardoor ging hij zelf ook pestgedrag vertonen om toch maar negatieve aandacht te krijgen. We konden zelf niet goed meer met hem communiceren en hebben toen via internet contact gezocht met Ellen om te helpen. Na circa 4 sessies zagen we diverse verbeteringen in zijn gedrag en konden we veel beter contact met hem maken. Hij is vrolijker en staat sterker in zijn schoenen. Hartelijk dank voor jouw hulp hierbij!

Bob


Onze dochter Julia (11 jaar) kreeg vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar enorme angstaanvallen en vertoonde dwangmatig gedrag. We schrokken ons rot, ze was bang, enorm bang dat haar iets zou gebeuren. Ze at haar boterhammen niet meer op, ze durfde geen tas meer op de grond te zetten, ze voelde van alles in haar mond en de chips in het weekend at ze met een vork.
Hier moesten we iets mee, dat was wel duidelijk. Maar een psycholoog was voor ons als ouders niet de juiste weg. Via een moeder kwamen we bij Ellen terecht. En heel snel ook nog!
Bij het intakegesprek wisten we al, dat dit de weg zou zijn. Het voelde goed, zo ook voor Julia.
Julia ging iedere week naar Ellen en steeds zagen we verbeteringen, de aanvallen werden minder en wanneer er toch nog zo’n vreselijke paniek was, kon ik Ellen mailen en stelde ze me gerust, het komt echt goed, zei ze dan.
En dat klopt! Nu gaat het weer goed met Julia, ze heeft enorme stappen gemaakt en geleerd. Het is haast niet te omschrijven, wat Ellen voor ons betekend heeft.
In een hele korte tijd is het leven voor Julia weer leuk en lacht ze weer!
Dankjewel Ellen!


Ik ben bij Ellen terecht gekomen op doorverwijzing van een andere moeder. Na mijn scheiding werd mijn dochter (nu 11 jaar) steeds stiller, ik kon haar moeilijk bereiken en wist niet hoe ik haar kon helpen.

Door Ellen’s input in de vorm van spel en gesprek heb ik meer inzicht gekregen in haar gedachtepatroon. Zij had, zo bleek, conclusies getrokken door de scheiding, die een behoorlijke impact hadden op haar ‘zijn’. Ellen heeft haar geleerd dat ze zichzelf mag zijn en dat haar ouders altijd van haar houden om wie ze is (ook al hoorde ze dit vaak van mij en haar vader) en haar geleerd hoe ze spanningen los kan laten. Nu, jaren later, gebruikt ze deze techniek nog steeds. Ellen heeft mij geleerd dat het goed is me kwetsbaar op te stellen naar mijn dochter,  waardoor onze band ook is verbeterd. De bezoeken aan Ellen zijn de beste investering geweest die ik ooit heb kunnen doen voor mijzelf en mijn dochter.

Ellen, nogmaals ontzettend bedankt!

Patricia


Wij zijn met onze zoon bij Ellen terecht gekomen met de vraag om onze zoon te helpen. Hij was 10 jaar en werd al sinds zijn 8e jaar gepest. Daardoor was hij vaak ziek (waarschijnlijk van ellende), lusteloos en zelfs depressief. Het begon met hele kleine pesterijen maar deze werden steeds groter en groter. Uiteindelijk mocht hij niet meer meedoen met voetballen van zijn klasgenoten op het schoolplein en als hij dat toch deed (omdat dat moest van de juffrouw) kreeg hij de bal niet maar werd juist omver geduwd, etc., etc. We hadden al  diverse therapie sessies bij verschillende therapeuten met hem gehad maar niets leek te helpen. We waren echt radeloos, hoe nu verder. Vrienden van ons waren met hun zoon ook naar Ellen geweest en zij hadden veel profijt van deze vorm van therapie. Wij zijn ook gestart bij Ellen en onze zoon veranderde, hij durfde beter voor zichzelf op te komen. Heel langzaam kwam er steeds meer verandering. Hij werd weer vrolijk en had weer zin in het leven.

Ellen heeft hem begeleid in deze moeilijke periode door met hem te praten en hem te laten voelen wat een bepaalde situatie met hem doet. Ze leerde hem hoe hij met bepaalde situatie om moest gaan door dit te verduidelijken met kleine poppetjes/kaartjes/tekeningen/etc. Ze gingen samen bepaalde situaties die op school waren gebeurd bespreken en naspelen met die poppetjes zodat hij in ging zien wat bepaald gedrag voor reactie kan geven en hoe hij zich in die situatie voelde. In overleg met Ellen hebben we uiteindelijk besloten om hem een jaartje over te laten doen zodat hij sociaal sterker kan worden. Dit is de beste beslissing ooit geweest maar zonder de kennis van Ellen hadden wij dit nooit aangedurfd.
Onze zoon is zo enorm veranderd dat zelfs de omgeving, die niets van deze therapie af wist, ging zeggen dat hij zo aan het veranderen was. Onze zoon is weer vrolijk en staat weer zorgeloos in het leven.

Martine


Als kind en puber had ik vaak last van een vervelend en verdrietig gevoel, zonder dat ik wist waar dit vandaan kwam. Hoewel mijn ouders erg hun best deden, voelde ik mij nooit begrepen. Hierdoor kon ik erg boos worden en werd mijn verdriet eigenlijk alleen maar intenser. Direct na de eerste sessie met Ellen had ik een opgelucht gevoel, omdat ik het idee had dat ik voor het eerst echt begrepen werd. Dit komt doordat zij exact kon benoemen hoe ik mij voel. Tijdens de sessies met Ellen heb ik geleerd deze gevoelens anders te bekijken en te benaderen door middel van lichaamsgerichte therapie. Daardoor kan ik nu beter met deze gevoelens om gaan en laat ik mij hierdoor niet meer leiden. Daarnaast heb ik dankzij het vertrouwen en de hulp van Ellen mijn propedeuse behaald.

Anne, 20 jaar


Onze zoon (9 jaar) had voor een zware operatie last van spanningen en hij kon slecht in slaap komen. Hij heeft van Ellen geleerd lief te zijn voor zijn spanningen. Hij heeft zijn gevoel leren te beschrijven met kleuren. Dit heeft hem voor de operatie geholpen. Ook kort daarna en nu, na zijn herstel, gebruikt hij de kleuren steeds om zijn gevoel te beschrijven. Dit is voor ons als ouders en voor de juffen, fijn om hem te kunnen helpen als het nodig is.

Anja