Enkele aanleidingen om contact te zoeken voor uw kind:

Mijn kind… heeft een diagnose (bijv. ASS of ADHD) en heeft moeite met meekomen in een groep… heeft woedeaanvallen… pest/wordt gepest… is depressief… heeft nergens meer zin in… heeft een Corona-dip… is in rouw (bijv. door scheiding, overlijden of adoptie)… lijkt ‘hooggevoelig’… heeft last van angsten… heeft last van sexting…heeft een minderwaardigheidsgevoel… heeft gebrek aan zelfvertrouwen… heeft een trauma… lijdt aan een eetstoornis… heeft dwanggedachten/dwanghandelingen… doet aan zelfbeschadiging… kan zich op school niet concentreren… is hoogbegaafd… komt niet voor zichzelf op… heeft hoofdpijn/buikpijn zonder medische oorzaak… heeft faalangst.”

Misschien herkent u wel iets van het bovenstaande in het gedrag van uw eigen kind of is er iets anders waardoor uw kind niet lekker in zijn vel zit. Soms kan het voor een kind moeilijk zijn om wat het van binnen voelt naar anderen te communiceren. Want hoe vertaal je je gevoel in woorden of daden waardoor je je weer fijner gaat voelen? Als kinder- en jongerentherapeut wil ik met die communicatie helpen, zodat het kind weer in balans kan komen.

Ouders van kinderen tot 6 jaar bied ik oudercoaching. Voor kinderen vanaf 6 jaar bied ik kindertherapie. Kindertherapie is bedoeld voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Bijvoorbeeld omdat er iets naars is gebeurd of omdat het kind zich anders voelt dan andere kinderen. Of het nu gaat om een vervelend gevoel wat het kind niet kan uitleggen of een gestelde diagnose, kindertherapie kan hulp bieden.

Uit ervaring weet ik dat elk kind een eigen oplossend vermogen in zich heeft, maar hier soms door omstandigheden tijdelijk even niet bij kan komen. Ik communiceer met het kind en kijk heel specifiek naar wat dit unieke kind nu nodig heeft. Een kind dat bij mij komt, mag helemaal zichzelf zijn. Ik zie het kind in een ruimer perspectief, zonder vooroordeel. Dit helpt om het zich weer prettig te laten voelen.

Ik start met het creëren van een veilige sfeer. Met behulp van spel, verhalen en creatieve middelen die het kind aanspreken en passen bij de hulpvraag. Vanuit een veilig gevoel van acceptatie zie je dat het kind zich weer open kan stellen voor zijn eigen innerlijke kwaliteiten. Hierdoor komt de oplossing van binnenuit. Dit komt ten goede aan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind.

Voor kinderen die kenmerken van faalangst hebben of moeite hebben voor zichzelf op te komen bied ik 1-op-1 faalangsttraining en weerbaarheidstraining. Deze trainingen op maat zorgen ervoor dat de specifieke oorzaken voor het ontstaan van de faalangst of het gebrek aan weerbaarheid naar boven komen. Het kind leert zichzelf beter kennen en komt gedurende de training bij het eigen oplossingsvermogen.